CHOOOOKLAD <333

"Kvinnor är underbart unika, ständigt föränderliga och känsliga varelser. Vi har vårt östrogen. Vi har våra humörsvängningar. Vi känner sug efter viss mat. Vi har speciella behov i fråga om mat. Det hade vi för tusen år sedan och för hundra år sedan och har det fortfarande idag" skriver hon bland annat.

 

Debra Waterhouse stödjer sig på uppgifter från forskare vid Massachusetts Tekniska högskola och forskare vid Rockefelleruniversitetet i New York. I hjärnan finns kemiska ämnen så kallade signalsubstanser. Dessa ämnen skickar meddelanden från en hjärncell till en annan. Två av dessa signalsubstanser, serotonin och endorfiner, verkar spela den viktigaste rollen för kvinnors hjärncellskommumikation, humör och längtan efter mat. Serotonin frigörs efter intag av kolhydrater och signalerar då till hjärncellerna så att humöret blir lugnt och jämnt. Endorfiner frigörs när man har ätit fett och choklad och signalerar energi och lycka.

7 goda anledningar att smaska på choklad

1. Du motar deppen

Choklad innehåller antidepressiva ämnen som fungerar extra bra när man har mens eller PMS. Aminosyran tryptofan i chokladen kan omvandlas till serotonin, som får oss att må bra. I chokladen finns också anandamid, som gör att man känner sig lycklig och lite förälskad.

2. Starkare hjärta

I synnerhet choklad med hög kakaohalt är bra för hjärtat. Den höga fenolhalten i

chokladen förebygger hjärt- och kärlsjukdomar. Kakaosmöret

bidrar dessutom till att sänka kolesterolhalten.

3. Du blir tänd

Choklad med extra hög kakaohalt, över 85 procent, kan ge ökad sexlust.

Samtidigt stiger blodtrycket och blodcirkulationen stimuleras.

4. Du får näring

De bruna godbitarna innehåller vitaminer, zink och kalium. Choklad innehåller också kalcium, protein och riboflavin – mer än vad som finns i banan eller apelsin. Mörk choklad är även rik på magnesium och järn.

5. Förebygger sjukdomar

Choklad kan också motverka cancer- och hjärtsjukdomar. Det beror på att chokladen innehåller höga halter av katekin, en antioxidant.

Flavoniderna i chokladen hämmar bildningen av blodproppar.

6. Du blir avslappnad

Fenyletylaminet ger en euforisk och avslappnande känsla genom att det vidgar blodkärlen i hjärnan.

Det kan dock ge huvudvärk om du är känslig.

7. Kan förlänga ditt liv

Män som jobbat på kakaoplantager i Västindien blev oerhört gamla. De hade nästan uteslutande levt på choklad.

 

Förälskade och upphetsade

Sockret och fettet i chokladen sätter igång produktionen av ämnena serotonin och endorfin i hjärnan, vilket gör att vi känner oss lugna och glada, något vi behöver särskilt under PMS eller vid mens.

Vi kan till och med känna oss lite småförälskade och sexuellt upphetsade av en riktigt mörk bit, eftersom choklad innehåller fenyletylamin, ett ämne som frigörs i hjärnan när vi blir förälskade.

 

 

Sedan finns det även många framställda undersökningar som bevisat att kvinnor föredrar choklad framför sex. Ganska så markant också!

Ni kan väl bara gissa vad jag sitter och är sugen på just nu :) Trevlig helg! ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0